Vysoká zver - Podracká, Dana, 1954- (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2001)
Zbierka básní Vysoká zver sa vyznačuje osobitou poetickou intuitívnosťou, silnou metaforickosťou i filozofickou výpoveďou, čo je prízračné pre celú autorkinu básnickú tvorbu. V zbierke rezonujú verše pôsobivo spájajúce osobné i nadosobné, časové i nadčasové myšlienkové roviny. Vlastnú autenticitu prežitých skúseností, zážitkov i dojmov pretlmočila do širších spoločenských súvislostí, ktorých v kontexte hľadá odpovede na zásadné existenčné otázky a naliehavé výzvy doby.