Temná věž. Pistolník : (The Gunslinger) - King, Stephen: 1947- (Beta-Pavel Dobrovský, 2009)
V první knize ze skvělé série představuje Stephen King čtenářům jednoho ze svých nejtajemnějších hrdinů, Rolanda z Gileadu, posledního pistolníka. Je to znepokojivý charakter, samotář putující fascinující cestou dobrem a zlem. V pustém světě, který děsivě obráží náš vlastní svět, Roland pronásleduje muže v černém, setká se zde s přitažlivou ženou jménem Alice a spřátelí se s chlapcem ze Země, kterému se říká Jake.