Povesti o slovenských hradoch - Moravčík, Štefan, 1943- (Matica slovenská, 2004)
Pod čarovným prútikom vynikajúceho rozprávača ožívajú opustené hradné múry. Podivné zvuky sa nesú zo starých mučiarní a hladomorní, vŕzgajú pánty zabudnutých truhlíc v katakombách, biele panie tancujúcich na cimburiach...