Plyš - Hvorecký, Michal, 1976- (Albert Marenčin PT, 2005)
Fotograf Irvin odcestuje, aby sa konečne zbavil nezvyčajnej závislosti, ktorá mu zruinovala život a zachvacuje čoraz viac príslušníkov jeho generácie. V nemeckom veľkomeste sa v úplnej tme zblíži so ženou svojho života a získa príležitosť, aká prichádza len raz. Silný príbeh o tom, ako prežiť, keď je všetko choré a od niečoho závislé. Šokujúci a zábavný, erotický aj ironický, taký je Plyš ľ román o mäkkých veciach v tvrdom svete. Kým ho začnete čítať, nezabudnite si vopred dohodnúť heslo.