Tvoja do úsvitu (Yours until dawn) - Medeiros, Teresa, 1962-; Zrubáková, Martina; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2005)
Chrabrosť v boji vyslúžila Gabrielovi Fairchildovi povesť hrdinu, no obrala ho o zrak i nádeje do budúcnosti. Zbožňovaná snúbenica ho opustí a muž, ktorý bol kedysi stredobodom londýnskej spoločnosti, sa izoluje v rodinnom sídle. Tam za ním prichádza jeho nová opatrovateľka Samantha Wickershamová. Jej zverenec sa správa väčšmi ako zviera než človek, preto sa ho rozhodne priviesťk rozumu. A hoci Gabriel vyhlasuje, že v nej nie je ani štipka ženskej jemnosti, Samantha cíti, že pri každom jej dotyku sa mu srdce splaší ako kôň..
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány o láske; romány pre ženy; próza; americká literatúra - texty