Slncové dievčatko: Rozprávky pre najmenších - Bajusová-Šintajová, Oľga, 1954- 2012; Mydlo, Svetozár, 1948-2014; Ďuríčková, Mária, 1919-2004 (Buvik Bratislava, 2005)
Slncové dievčatko je len jedna z mnohých krásnych rozprávok v tejto knižke.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; Ďuríčková, Mária, vl. menom Mária Masaryková, rodená Piecková (slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež, 29.09.1919 Zvolenská Slatina - 15.03.2004 Bratislava); próza; Bajusová-Šintajová, Oľga (slovenská akademická maliarka, ilustrátorka. Študovala na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave u profesora Albína Brunovského. Venuje sa knižnej a časopiseckej ilustrácii a sporadicky aj animovanému filmu. Od roku 2003 žije a tvorí v Spojených štátoch amerických. * 08.09.1954 Liptovský Mikuláš, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)