Popálené dieťa (Bränt barn) - Dagerman, Stig; Handzová-Chmelová, Teodora, 1949-; Grečner, Dušan, 1944- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2005)
Román Popálené dieťa, preložený do mnohých jazykov a známy aj v dramatickom stvárnení, je autorovým najúspešnejším dielom.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; próza; švédska literatúra - texty; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -)