Ešte raz o vojne a hrdinoch - Kováčik, Peter, 1936- (Slovenský spisovateľ, 2005)
Knihu poviedok Ešte raz o vojne a hrdinoch charakterizuje skúsenosť zrelého autora. Tematicky rôznorodé príbehy - či už sa odohrávajú v časoch socializmu, Povstania, alebo v súčasnosti - bez sentimentality, s nádychom humoru, nadhľadom a presvedčivou úspornosťou vypovedajú o navonok prostých veciach, ktorým však nechýba schopnosť formovať etiku, morállku i filozofiu zakotvené v rodnej hrude.