Denník starého Sacketta (The Sacketts: Treasure Mountain) - L'Amour, Louis, 1908-1988; Kořínek, Otakar, 1946-; Grečner, Dušan, 1944- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2005)
Keď Wiliama Tella Sacketta matka požiada, aby sa pokúsil vypátrať nezvestného otca, neváha ani na okamih. Spolu s bratom Orrinom sa vydáva do New Orleansu a odtiaľ do hôr, v ktorých pred dvadsiatimi rokmi skončila otcova dobrodružná cesta.
Keywords: romány autorské; historické romány; dobrodružné romány; westerny; L'Amour, Louis, celým m. Louis L'Amour Dearborn (americký spisovateľ literatúry faktu, sci-fi románov a historických románov. Nar. 22.03.1908 Jamestown, Severná Dakota - 10.06.1988 Los Angeles, Kalifornia); próza; americká literatúra - texty; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -)