Zabudnutá princezná - Joffrin, Laurent, 1952-; Smiková, Anna (Bratislava Motýľ, 2005)
Výnimočný príbeh napísaný na základe skutočnej udalosti o pôvabnej indickej princeznej Noor, ktorá sa počas 2. svetovej vojny zapojila na strane Spojencov do boja proti Nemcom, do "najhoršej z bitiek, ktorá sa bojovala bez uniformy a bez zákona".
Keywords: romány autorské; romány o láske; romány o ženách; próza; francúzska literatúra - texty