Sedem osudových - Bob, Jozef, 1935-2010; Hološka, Ľudovít, 1943-; Štrbík, Igor (Martin Matica slovenská, 2006)
Prenášame sa v čase, vstupujeme do minulosti. A to všetko prostredníctvom hlavných hrdinov, ktorí významnou mierou ovplyvnili slovenské národné dejiny - počnúc Hollým a končiac Hronským. Spolu s nimi prežívame ich búrlivé životy, ktoré nám autor aspoň na moment sprítomnil.
Keywords: príbehy autorské; biografické príbehy; Bob, Jozef (spisovateľ, scenárista, literárny kritik, autor literatúry faktu a jeden z najlepších filmových a televíznych scenáristov. Podpredseda Spolku slovenských spisovateľov a šéfredaktor Literárneho týždenníka, nositeľ vysokého štátneho vyznamenania Rad Ľudovíta Štúra za mimoriadne zásluhy v oblasti kultúry. * 06.10.1935 v Tekovskej Novej Vsi, neďaleko Levíc - ć 06.11.2010 Bratislava); osobnosti literárne; Hološka, Ľudovít (slovenský vysokoškolský pedagóg výtvarného umenia, maliar, ilustrátor. * 18.09.1943 Jablonica, okres Senica, Slovensko -); osudy životné; slovenské národné dejiny; próza; slovenská literatúra - texty