Kliatba čierneho anjela alebo Diablov testament - Glocko, Peter, 1946- (Matica slovenská, 2006)
Temný príbeh o nepotrestanom zločine sa odohráva v ponurých kulisách kráľovského mesta Zvolen a okolitých hradov v polovici 19. storočia.