Čertova svadba: Povesti zo stredu Slovenska - Urban, Peter, 1962- (Matica slovenská, 2005)
Popredný slovenský ochranár a zberateľ ľudovej mytológie pre vás pripravil nádhernú kolekciu povestí, ktorými ľudová fantázia ovenčila zákutia malebného Horehronia, okolia Brezna a susediacich častí Slovenského rudohoria. Dozviete sa, podľa čoho dostali názvy horský priechod Čertovica, skala Cigánka na Muránskom hrade, sedlo Besník a veľa iných zaujímavostí.