Stopár : (The Pathfinder) - Cooper, James Fenimore, 1789-1851 (Beletria, 2005)
Práve držíte v rukách v poradí tretí z voľného cyklu piatich dobrodružných románov, ktoré do jedného celku spája romanticky ušľachtilá postava bieleho lovca Natta Bumpra prezývaného aj Love, Stopár, Kožená pančácha či Dlhá karabína. Spoločne so svojím indiánskym priateľom Veľkým hadom sa vydáva na ďalšiu výpravu, aby bojoval nielen proti Francúzom po boku Angličanov v ich boji o nové územia na severoamerickom kontinente v 18. storočí, ale aj proti všetkému zlému a nečestnému, slovom, proti násiliu a bezpráviu.