Ružový grúň: Dolnoliptovské bájky, povesti a povedačky - Chovan, Milan Igor, 1963- (Epos, 2005)
Táto kniha chce priblížiť čitateľovi bližšiu i vzdialenejšiu minulosť a prostredníctvom príbehov, ktoré prináša, otvoriť ľudské srdcia. Približuje dolnoliptovské bájky, povesti a povedačky.