Ružový grúň: Dolnoliptovské bájky, povesti a povedačky - Chovan, Milan Igor, 1963-; Nováková, Michaela; Leštinská, Júlia; Fábryová, Jana (Ružomberok Epos, 2005)
Táto kniha chce priblížiť čitateľovi bližšiu i vzdialenejšiu minulosť a prostredníctvom príbehov, ktoré prináša, otvoriť ľudské srdcia. Približuje dolnoliptovské bájky, povesti a povedačky.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: povesti autorské; ľudové rozprávky; liptovské povesti; slovenská literatúra - texty; Chovan, Milan Igor (slovenský spisovateľ, učiteľ informatiky. Nar. 24.11.1963 Ružomberok -); Liptov - oblasť (Slovensko); slovenské povesti; báje slovenské; povedačky; próza; slovenská literatúra - texty; Liptov - oblasť (Slovensko); pre čitateľov od 9 rokov