Diktáty a pravopisné cvičenia : Pre žiakov druhého stupňa základných a osemročných gymnázií - Lampartová, Terézia (Príroda, 2006)
Publikácie sú určené na precvičenie a utvrdenie pravopisu a gramatických zručností. Obsahujú pravopisné cvičenia, diktáty a veľa tvorivých úloh ľ krížoviek, doplňovačiek, prešmyčiek, maľovaniek. Na konci príručky sú riešenia cvičení.