Sláva na splátky - Tekelyová, Emma, 1953- (Ikar, 2005)
Emma Tekelyová sa tentoraz prekvapivo predstavuje čitateľskej verejnosti ako prozaička. Pokúša sa strhnúť oponu zo sveta spoločenskej pretvárky a intríg. Jej hrdinkou je mladá žena, spočiatku neistá učiteľka z malého mesta. Pri ďalšej z jej manželských kríz, ktorá už smeruje k rozvodu, sa Daniela rozhodne pre zásadnú zmenu svojho života. Odchádza do Bratislavy a zamestná sa na recepcii Kliniky krásy. A tam sa jej otvárajú nevídané možnosti. Dostáva sa do sveta šoubiznisu, módy, bohatých mužov i rozmaznaných žien, sveta čistých i zvrátených vzťahov. A odrazu zatúži stať sa jednou z celebrít, chce, aby aj na ňu zamierili svetlá reflektorov, kamier a blesky fotoaparátov. Krotká Daniela sa mení na dračicu, vytrvalo kráčajúcu za svojím cieľom.