Druidská brána: Poslední strážci světa - Hohlbein, Wolfgang, 1953- (Fontána, 2002)
Wolfgang Hohlbein ve svém fantaskním románě Druidská brána provádí čtenáře mezi reálným světem a jinými dimenzemi času a prostoru. Dělníci beze stopy mizí, některé části tunelu se z nevysvětlitelných příčin hroutí, laserové měřící přístroje se chovají přinejmenším divně. Co se děje na tomto nešťastném místě, v němž jako by najednou přestávaly platit zákony času a prostoru? Fantastický román, jenž si netradičně pohrává s myšlenkou cestování časem, vypráví o tajném poslání keltských druidů v našem století.