Kráľ Dávid : (David Roi) - Messadié, Gerald: 1931- 1931- (Motýľ, 2006)
Príbeh slávneho pastiera oviec Dávida, ktorý vedel šikovne narábať s prakom a vďaka tomu sa stal slávnym. Keď zlikvidoval obra Goliáša, dostal sa medzi kráľovských synov. Svojou krásou si získaval priazeň žien aj mužov a vďaka svojej nežnosti bol všeobecne obľúbený.