Albert ? Horší ako čert! - Kirkegaard, Ole Lund, 1940-1979 (Arkus, 2005)
Zúfalá mama vlečie za ruku do školy malého strapatého chalana. On sa vzpiera, lebo chce ísť radšej na ryby. Tak sa začína príbeh o huncútstvach, ba priam neuveriteľných dobrodružstvách malého Alberta, ktorý denne privádza svojimi výčinmi suseda obuvníka a svoju mamu do zúfalstva. Plavba v sude, ulovenie zbojníka, dobrodružstvo na trhu ľ to je svet ako stvorený pre ,,malých chlapcov, ktorí sú to najhoršie na svete..."