Noc v raji : (Night in Eden) - Proctor, Candice E.: 1954- (Slovenský spisovateľ, 2009)
Historická romanca od autorky knihy Pod austrálskym slnkom. Svet Bryony Wentworthovej sa zrúti, keď ju obvinia z vraždy a pošlú do trestaneckej kolónie v austrálskom Novom Južnom Walese. Tam ju odsúdia na službu u tvrdého, zatrpknutého farmára Haydena St. Johna, a hoci spočiatku obaja vzdorujú rodiacemu sa citu, vlastnému srdcu donekonečna vzdorovať nemôžu...