Noc v raji (Night in Eden) - Proctor, Candice E.: 1954-; Oravcová, Adriana: 1952-; Grečner, Dušan: 1944-; Ondrovčíková, Jana (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2009)
Historická romanca od autorky knihy Pod austrálskym slnkom. Svet Bryony Wentworthovej sa zrúti, keď ju obvinia z vraždy a pošlú do trestaneckej kolónie v austrálskom Novom Južnom Walese. Tam ju odsúdia na službu u tvrdého, zatrpknutého farmára Haydena St. Johna, a hoci spočiatku obaja vzdorujú rodiacemu sa citu, vlastnému srdcu donekonečna vzdorovať nemôžu...
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; romány o láske; romány pre ženy; próza; austrálska literatúra - texty; Proctor, Candice E. (americko-austrálska spisovateľka. Žila v Austrálii do r. 2000. * 29.09.1954 Južná Dakota, Spojené štáty americké -); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, výtvarník, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiak Albína Brunovského. * 21.08.1944 Skalica, Slovensko -)