Básnické dielo - Šafárik, Pavel Jozef, 1795-1861 (Knižnica slovenskej literatúry, 2005)
Výber textov vystihuje Šafárikov prínos v literárnoteoretickej, literárnohistorickej i slavistickej problematike.