Básnické dielo - Krasko, Ivan, 1876-1958 (Knižnica slovenskej literatúry, 2005)
Kniha prináša výberový prierez Kraskovou básnickou, prozaickou, vedeckou i publicistickou tvorbou. Kraskov portrét dotvára i malý výber z jeho listov, a to predovšetkým ľuďom, s ktorými ho spájali pracovné, prijateľské či citové väzby, a ako autentický dobový dokument vlastný životopis z roku 1952. V samostatnej časti sú ukážky z dobových kritík, neskorších vyjadrení literárnych historikov a literárnych vedcov a zopár osobných spomienok na Ivana Krasku.