Dosť dobrí kamoši (Ally's World) - McCombie, Karen, 1963-; Sadloňová, Zora, 1954-; Bárta, Luděk; Hamarová, Ľubica (Bratislava Fragment, 2005)
Príbeh trinásťročného anglického dievčaťa Alice, ktorá rieši také isté problémy ako všetky jej vrstovníčky na celom svete: spory so súrodencami, nepochopenie rodičov, vzťahy s kamarátkami a prvé lásky. Čo urobiť, keď sa k nej najlepšia kamarátka Sandie začne z ničoho nič správať podivne, do toho jej začne každý deň telefonovať Kyrin nápadník a ešte k tomu potrebuje nápad na maškarný piatok? Vtipný text je písaný formou denníka.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dievčenské príbehy; humoristické romány; dobrodružné príbehy; próza; McCombie, Karen, celým m. Karen Milosť McCombie (anglicko-škódska spisovateľka pre deti a mládež. Nar. 28.08.1963 v Aberdeen, Škótsko -); anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov