Dlhý temný súmrak bohov : (The Long Dark Tea-Time of the Soul) - Adams, Douglas: 1952-2001 (Slovart, 2009)
Voľné pokračovanie kultovej knihy Holistická detektívna agentúra Dirka Gentlyho. K zodpovednosti za výbuch sa prihlásili tí, čo vždy. Najprv IRA, potom OOP a nakoniec plynárne. Dokonca aj Britská rada pre jadrovú energetiku sa poponáhľala s vyhlásením, že situácia je dokonale pod kontrolou, že nedošlo k prakticky nijakému úniku radiácie a miesto výbuchu bude raz perfektnou lokalitou na výlety rodín s deťmi. Nijaká príčina výbuchu sa však nenašla. Výbuch v termináli nazývali "aktom vyššej moci". Ale akej vyššej moci? uvažoval Dirk. A prečo? Aká vyššia moc by sa poflakovala po termináli číslo dva na letisku Heathrow a snažila sa chytiť let do Osla o 15.37?