Sestra Dawesová je mŕtva : (Nurse Dawes Is Dead) - Shepherd, Stella (Slovenský spisovateľ, 1997)
U doktora Roberta Winterleyho sa koná rozlúčkový večierok. Robert sa lúči s kolegami z nottinghamskej nemocnice, odchádza pracovať na nové miesto, kde ho čaká povýšenie. Je ženatý ale bezdetný, čím veľmi trpí jeho žena Frances, ktorá chcela mať dieťa. Keď sa hostia nadránom rozchádzajú, v jednej zo spální objavia mŕtvu sestru Lorettu Dawesovú, krásnu čiernovlásku, ktorá poplietla hlavu nejednému mužovi. Kto ju zavraždil a čo tentokrát zabíjalo - žiarlivosť? Závisť? Lekári a sestry nottinghamskej nemocnice sú zrazu v strehu...