Problém na každé riešenie : (Für jede Lösung ein Problem) - Gier, Kerstin: 1966- (Ikar, 2008)
Gerri má tridsať a je slobodná. Rodičia jej ustavične predhadzujú, že jej sestry sú krajšie, šikovnejšie, vzdelanejšie, ale najmä - že majú partnerov. Akoby to nestačilo, jedného dňa sa ocitne ešte aj bez zamestnania. Jediným východiskom sa jej vidí samovražda. Ako typická Panna postupuje systematicky, a preto rozpošle rozlúčkové listy rodičom, sestrám, príbuzným i známym. Servítku pred ústa si v nich rozhodne nedáva. Dôkladne si naplánuje aj spôsob samovraždy, no keď sa akcia s vodkou a práškami na spanie skončí fiaskom, začínajú sa problémy, o akých sa jej ani nesnívalo... Nemilosrdné rozlúčkové listy sú v rukách adresátov, a Gerri je nažive. Aspoň na vlastnej koži zistí, kto je priateľ, kto nie je...