Artur a Minimojovia I. (Arthur et les Minimoys) - Besson, Luc, 1959-; Szabóová, Zuzana; Garcia, Céline (Bratislava Mladé letá, 2006)
Arturove 10. narodeniny boli skutočnou pohromou. Ako každý rok, trávil prázdniny u starkej, ale jej útulný domček aj so záhradou sa rozhodol pre seba zhabať bezohľadný boháč Davido. Starký pred rokmi záhadne zmizol a jeho rubínový poklad, ktorý by mohol starkej v tejto situácii pomôcť, nikto nevie nájsť. Od dobromyseľného, ale hlúpeho psa Alfréda tiež nemožno očakávať pomoc. A tu sa začína Arturovo šokujúce dobrodružstvo. Tajné šifry starého otca, vynikajúceho inžiniera a afrického cestovateľa, mu pomôžu preniknúť do záhadnej krajiny Minimojov. Jedine tí sú schopní všetko zachrániť. Kruté boje s nepriateľmi, strach a nenávisť, ale aj priateľstvo s princeznou Seléniou a Betaméšom ho sprevádzajú na dobrodružnej ceste za starým otcom a za pokladom.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; fantazijné romány; scifi; dobrodružné romány; Besson, Luc (francúzsky filmový režisér, scenárista a producent. Založil filmové štúdio EuropaCorp. * 18.03.1959 Paríž -); próza; francúzska literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov