Smrtiace rozhodnutie : (Deadly Decisions) - Reichs, Kathy (Brilant, 2003)
Na montrealskej ulici zastrelia deväťročnú Emily Anne Toussaintovú. Mladá tínedžerka zmizne z domova v Severnej Karolíne a stovky kilometrov odtiaľ sa nájdu zvyšky kostry, ktoré by jej mohli patriť. Doktorka Temperance Brennanová sa na vlastnú päsť púšťa do nebezpečného vyšetrovania v prostredí, kde zlo veľmi často nosieva masku...