Víla zo starej knižnice: O maličkej víle, ktorá potrebuje priateľku : (Fairy Treasure) - Rees, Gwyneth, 1968- (Mladé letá, 2005)
Veronika nikdy neverila na víly. Prišla na prázdniny do niekdajšieho panského sídla k strýkovi Móricovi a tete Alici. A tu v obrovskej starej knižnici odrazu uvidela malú knižnú vílu, ktorá sa ocitla v nebezpečenstve. Za trest ju vyhnali z kráľovstva víl, kým nenájde stratený zázračný rubínový prsteň. Veronika sa odvážne vrhá do veľkých dobrodružstiev, len aby pomohla svojej novej priateľke nájsť prsteň, skôr ako sa brána do sveta víl naveky zatvorí.