Podozrivé okolnosti : (Suspicious origin) - MaC Donald, Patricia, 1949- (Zelená knižnica, 2006)
Keď do života Britt Andersonovej nečakane zasiahne rodinná tragédia, okamžite odcestuje do Vermontu, kde jej staršia sestra údajne zahynula pri požiari. Až po pohrebe v malebnom horskom mestečku zisťuje, že Gretu vlastne nepoznala. S neterou Zoe si zato okamžite padnú do oka, čo vôbec nemožno povedať o švagrovi Alecovi, s ktorým Britt nevie nájsť spoločnú reč. Nevraživosť, čo sa v nej prehlbuje, postupne prerastá do podozrenia, z ktorého sa zakrátko na základe faktov zistených políciou stáva skutočnosť. Pri hľadaní sestrinho vraha, počas ktorého sa Britt usiluje oddeliť pravdu od fám šíriacich sa v tesne zomknutej komunite, naráža na prekvapujúce rodinné tajomstvo, ktoré pred ňou Greta starostlivo skrývala. A tak musí nechtiac začrieť do vlastnej minulosti a čeliť hnevu zvráteného vraha s nádejou, že bude mať väčšie šťastie ako jej sestra...