Cesta za šťastím : (A Risk Worth Taking) - Pilcher, Rosamunde: 1924- 1950- (Slovenský spisovateľ, 2008)
Keď bankový maklér Dan Poster stratí dobre platenú prácu v londýnskej City, ocitá sa na rázcestí. Musí sa rozhodnúť, či prijme výzvu vymeniť pohodlný život v hlavnom meste za tvrdé podmienky na odľahlom severe, alebo sa pousiluje pozliepať čriepky svojho rozpadajúceho sa manželstva na známej pôde. Finančné problémy, ktoré skomplikujú život dovtedy dobre situovanej rodiny, však uzol rozotnú a Dan je nútený urobiť krok do neznáma. Až v drsnom, ale krásnom prostredí škótskej Vysočiny zisťuje, že peniaze a pohodlie nie sú tým, čo drží ľudí a rodinu pokope. O pravých hodnotách ho presviedčajú najmä nové priateľstvá a pohnuté osudy ľudí, ktorí musia zápasiť o prežitie.