Hitler a holokaust : (Hitler and the Holocaust) - Wistrich, Robert S., 1945- (Slovart, 2002)
Publikácia z novej edície faktov minulosti pripravovanej renomovanými odborníkmi približuje holokaust, bezprecedentný zločin proti ľudskosti, ktorého cieľom bolo zničiť celú židovskú populáciu v Európe, a úlohu Hitlera v tomto procese. Odpoveďou na otázku, prečo sa to dialo, všetkými udalosťami a súvislosťami tejto doby sa zaoberá Robert S. Wistrich, profesor moderných židovských dejín na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme.