Hitler a holokaust (Hitler and the Holocaust) - Wistrich, Robert S., 1945-; Zavacká, Marina; Janovič, Radim; Hitler, Adolf, 1889-1945 (Bratislava Slovart, 2002)
Publikácia z novej edície faktov minulosti pripravovanej renomovanými odborníkmi približuje holokaust, bezprecedentný zločin proti ľudskosti, ktorého cieľom bolo zničiť celú židovskú populáciu v Európe, a úlohu Hitlera v tomto procese. Odpoveďou na otázku, prečo sa to dialo, všetkými udalosťami a súvislosťami tejto doby sa zaoberá Robert S. Wistrich, profesor moderných židovských dejín na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme.
Keywords: národ židovský; židia; antisemitizmus; fašizmus; holokaust; Hitler, Adolf (nemecký politik, diktátor. * 20.04.1889 Braunau am Inn, Rakúsko-Uhorsko dnes Rakúsko ľ ć 30.04.1945 Berlín, Tretia ríša); Wistrich, Robert S., celým menom Robert Solomon Wistor (profesor európskej a židovskej histórie, popredný odborník na históriu antisemitizmu. Nar. 07.04.1945 v Lenger, Kazachstane -); od Weimaru k Hitlerovi; nacistická genocída; kolaborácia v Európe; Británia; USA