Huby: Vreckový atlas : Praktická príručka na spoznávanie a určovanie húb v strednej Európe - Garnweidner, Edmund (Slovart, 2003)
Praktický naozaj vreckový fotoatlas húb našich lesov je vďaka svojmu obsahu a formátu predurčený stať sa spoľahlivým sprievodcom hubárskou sezónou. Publikácia patrí medzi najrozsiahlejšie diela o danej problematike na našom trhu - v knihe okrem všeobecnej časti o hubách nájdete 414 hesiel opisujúcich známe i menej známe druhy húb, s ktorými sa môžete stretnúť pri prechádzkach v prírode. Každé heslo obsahuje slovenský a latinský názov huby, farebnú fotografiu daného druhu v jeho prírodnom prostredí, podrobný opis, miesto výskytu, u jedovatých húb upozornenie a u jedlých húb možnosti využitia. Na lepšiu orientáciu v publikácii slúži farebný rozlišovací kód s piktogramami, označujúci a zoskupujúci druhy húb s podobnými vonkajšími znakmi. Hubári-začiatočníci iste ocenia pri každom hesle značku, ktorá im hneď napovie či ide o jedlú hubu, alebo nie. Aby sa atlas pri zbere húb nepoškodil, je chránený plastovým obalom.