S hlavou v oblakoch : (Höhenrausch) - Kürthy, Ildikó von: 1968- 1968- (Ikar, 2007)
Stalo sa niečo, s čím už nepočítala. Linda má tridsaťpäť, za sebou rozchod s priateľom, ktorý ju podviedol, a pleť už tiež nemá najpevnejšiu. A predsa odrazu rieši problém, po ktorom vždy túžila: má aféru so ženatým mužom. A to znamená: Mať sex predtým, než sa odlíči, nie až potom. Popíjať sekt v posteli namiesto vínového streku pred telkou. Vyhadzovať hriešne peniaze za sandáliky na vysokých podpätkoch a zachovať si chladnú hlavu pri náhodnom stretnutí s jeho manželkou. Nerobiť žiarlivé scény, nič nevyčítať, inak sa z milenky rýchlo môže stať bývalá milenka. Alebo manželka. Vlastne je to hrozná drina. Navyše, každý hovorí, že to nemôže trvať večne. Najťažšie je vystihnúť správny okamih na ústup. Lenže u Lindy sa všetko vyvíja oveľa rýchlejšie - a celkom inak, ako by sa dalo čakať.