Záhada strateného obrazu : (Chasing Vermeer) - Balliett, Blue, 1955- (Slovart, 2006)
Keď kniha plná nepredvídaných udalostí spojí osudy Petry Andalee a Caldera Pillayho, začnú sa diať podivuhodné veci: Zdanlivo nesúvisiace udalosti zrazu súvisia, výstredná stará dáma vyhľadáva spoločnosť Petry a Caldera a Vermeerov obraz nevyčísliteľnej hodnoty sa stratí. Skôr než si to títo dvaja kamaráti uvedomia, ocitnú sa v centre medzinárodného škandálu týkajúceho sa umenia, a nikto ľ ani susedia, ani rodičia, ani učitelia ľ nie sú mimo podozrenia.