Alica v nebezpečenstve : (Alice in Jeopardy) - McBain, Ed, 1926-2005 (Slovenský spisovateľ, 2006)
Keď sa život Alice Glendenningovej po manželovej smrti konečne vráti do normálnych koľají, čaká ju ďalší šok. Tentoraz v podobe telefonátu neznámej ženy domáhajúcej sa výkupného za Alicine dve deti, ktoré sa nevrátili zo školy. Po zistení, že jeho výška sa presne zhoduje s výškou životnej poistky, ktorú kedysi uzavrel jej manžel, Alica sa v núdzi obráti na svojho priateľa Charlieho. Vyjde však najavo, že na tie isté peniaze si brúsia zuby viacerí ľudia a mladá žena si postupne uvedomuje, že vo svojej situácii nemôže veriť nikomu a ničomu...