Superbabka 21. storočia (Grantastic!) - Low, Shirley; Lalíková, Tatiana: 1954-; Flonerová, Kamila (Fragment Bratislava, 2008)
Kniha pripravuje moderné ženy stredného veku na rolu, ktora sa v minulosti spájala skóre s vetchou šedivou starenky, štrngajúcou v húpacom kresle pletacími ihlicami. Dnešné ženy po päťdesiatke však zďaleka nie su mimo hry, často ŠÚ na vrchole svojej kariéry, žijú čulým spoločenským životom, športujte, cestujte ... Ako Medzi pulovr nebo vesta Záujmy vtesnať starostlivosť o vnuci? Nejde o to, že by vari nemálo tych roztomilých drobčekov rady, ale dnes je všeličo iné než v minulosti. Iné ŠÚ staré matky, iné sú aj výchovné metódy, pomôcky pri starostlivosti o dieťa Vrátane nových technológií, detská strava, hračky ... Ako to všetko zvládnutú a zachová si pritom zdravý rozum? Praktická príručka to čitateľky naučí na príkladoch radu úspešných zien, ktore sa stali zároveň úspešnými starými mama. V jednotlivých kapitolách Riesa otázky, Ako zvládnutú kultúrny šok, ked sa dozviem, že sa stanete starou mamou, Ako sa vyrovnať s čudesným menom, ktore vnúčatku vybrali rodičia, Ako zvládnutú nové technológie prebaľovaním a
kŕmením, Ako sa zmieriť s moderným výchovnými metódu, ktore karhaj použiť slovo "nie", Ako prežiť Spoločný obed s trojročným vnúčikom pri stole, a najme, Ako si vybudovať úžasný vzťah so svojim vnúčatkom, aby ste sa stali tou najfantastickejšou babičkou na svete.
Preklad z angl. originálu
Keywords: spoločenské vedy; psychológia; psychológia dieťaťa; výchova detí; deti a výchova; vnúčatá; stará mama; rodinná výchova; výchova rodinná; každodenný život; rozprávanie o výchove; poučné príručky