Nebezpeční starí mládenci (Toxic bachelors) - Steel, Danielle, 1947-; Chovanová, Tamara, 1953-; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2006)
Traja priatelia Charlie, Adam a Gray už prekročili štyridsiatku, a ešte vždy sa neoženili. Spolu sa plavia na Charlieho luxusnej jachte po Stredozemnom mori a vychutnávajú si život slobodných mužov, ktorí sa nemusia nikomu zodpovedať. Skúsenosti so ženami však majú viac ako dosť ľ hoci nie sú ženatí, to im nebráni užívať si život. Charlie by aj bol ochotný sa oženiť, ale žena jeho snov musí byť dokonalá. Gray takisto ešte nestretol tú pravú. Vždy sa mu do života priplietli psychicky narušené ženy, ktoré musel zachraňovať pred ich bývalými milencami. Adam nehľadá dokonalosť ani tú pravú ženu ľ chce si len užívať. A najradšej s dvadsaťročnými krásavicami bez zábran. Po návrate z plavby však zavládne v ich živote nečakaný chaos. Maliar Gray sa zblíži s galeristkou Sylviou, filantrop Charlie stretne v azylovom dome pre týrané deti krásnu Carole a Adamovi sa na rockovom koncerte pripletie do cesty čarovná Maggie. Podarí sa im získať si srdcia nebezpečných starých mládencov?
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; rodinné prostredie; Steel, Danielle, vl. m. Danielle Fernandes Dominique Schuelein-Steel (americká románová spisovateľka, 14.08.1947 New York, Spojené štáty -); romány o láske; próza; americká literatúra - texty