Na nášteve u slávneho strýka: Fantastické dobrodružstvá u Andyho Warhola : (Uncle Andys) - Warhola, James, 1955- (Ikar, 2006)
Otec Jamesa Warholu, drobný obchodník so starým železom, rád vytváral z haraburdia zaujímavé kompozície. So svojimi deťmi chodieval do New Yorku navštíviť svojho brata Andyho. Všetci boli ohromení tým, ako sa z najobyčajnejších a každodenných vecí stávajú umelecké diela. Synovec Andyho Warhola si spomína na nezvyčajné návštevy u svojho slávneho strýka. Prezrádza, aké parochne Andy nosieval, že mal až dvadsaťpäť mačiek a všetky sa volali Sam, ale čo je najdôležitejšie, James sa delí o to, čo sa naučil od novátorského majstra. Táto kniha jednoduchým spôsobom vysvetľuje, v čom spočíva geniálnosť Andyho Warhola a čo sa skrýva za pojmom pop-art.