Zakázaná ríša : (Het verboden rijk) - Slauerhoff, Jan Jacob (Premena, 2006)
Po publikovaní v časopise Forum román vyvolal rozporuplné reakcie, väčšina čitateľov si nevedela poradiť s rôznymi časovými rovinami a so zmenou rozprávača, teda s "nesledovateľnosťou" príbehu. V každom prípade ide o autorov najznámejší román.