Dĺžka života - Gerritsen, Tess, 1953- (Ikar, 2006)
Toby Harperová pracuje v nemocnici na predmestí Bostonu. Počas nočnej zmeny jej privezú pacienta s čudnými príznakmi. Kým ho stihne vyšetriť, pacient zmizne bez stopy a už sa nikdy nenájde. Z lekárskych záznamov zistí, že bol síce veľmi starý, ale výnimočne zdravý. Pri návšteve kliniky, kam pacient patril, sa spozná s ambicióznym černošským lekárom Braceom, ktorý jej ľ hoci neochotne ľ pomáha pri pátraní. Po čase k nej privezú druhého pacienta s rovnakými príznakmi. Tento však nezmizne. Príde si poňho lekár z kliniky, prevezme ho do svojej starostlivosti, a pacient zomiera. Toby napriek jeho odporu presvedčí súdneho lekára Dvoraka, aby ho pitval.