Mária Terézia: Medzi trónom a láskou - Cristen, Gabriele Marie (Ikar, 2006)
Keď Mária Terézia v novembri 1780 zomrela, v jej pozostalosti sa našiel udivujúci zoznam. Možno si v ňom prečítať, že jej šťastné manželstvo s cisárom trvalo 29 rokov ľ "to teda je 335 mesiacov, 1540 týždňov, 10 781 dní, 258 774 hodín". Tento zoznam spísala vášnivo milujúca žena a dúfala v opätovné stretnutie.