Ako Maťo s Klinčekom hľadali rybník - Cita, Jaroslav, 1926-; Hrubaničová, Ingrid; Cita, Jaroslav, 1926-; Balážiková, Marta, 1950-; Vaňková, Nataša (Bratislava Fragment, 2006)
Ako Maťo s Klinčekom hľadali rybník Viete, čo je to nebeský rybník? Ak nie, prezradia vám to nerozluční kamaráti z večerníčkov slimák Maťo a škriatok Klinček. Nezabudnuteľní hrdinovia, ktorí na televíznych obrazovkách zabávali niekoľko generácií detských divákov, dodnes nestratili nič na svojej popularite. Tentoraz prichádzajú v knižnej podobe a predstavujú sa v novom príbehu, ktorý nepoznajú ani ich najväčší fanúšikovia, pretože zatiaľ nemá filmovú podobu. Stačí sa začítať a dozviete sa nielen to, čo je nebeský rybník, ale aj ako riešili vyschnutie bydliska a existenčné problémy vodníka Ondríka.
Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; sfilmované rozprávky; próza; česká literatúra - texty; Cita, Jaroslav (český maliar, grafik, ilustrátor, autor kresleného humoru, spisovateľ rozprávok pre deti. Nar. 20.08.1926 vo Vysokově u Náchoda -); pre čitateľov od 5 rokov