Zima na ruky: Románik - Dušek, Dušan, 1946- (Slovart, 2006)
Nový román Dušana Dušeka s názvom Zima na ruky má podtitul Románik, čím sa tak trochu dáva na známosť rozsah, aj žáner knihy. Ide totiž o príbeh, v ktorom hlavné postavy, učiteľ Pajo a jeho priateľka z detstva Tamara, hľadajú vo vzájomnom vzťahu pravý opak chladu a zimy: teplo ľudských dotykov. Nádej sa raduje zo zázračných dôkazov.