Dvojníčka : (Body double) - Gerritsen, Tess, 1953- (Ikar, 2006)
Doktorka Maura Islesová si zarába na živobytie smrťou. Ako patologička vo veľkom metropolitnom meste sa nemusí báť o každodenný prílev klientov ľ zväčša obetí násilných trestných činov. Nikdy doposiaľ ju však nič nevyviedlo z rovnováhy tak ako telo ženy, ktorá sa práve ocitla na pitevnom stole v úrade súdneho lekára. Nikto, ani jej kolegovia vrátane detektívky Jane Rizzoliovej nemôžu poprieť fakt, že obeť usmrtená strelnou zbraňou akoby Maure z oka vypadla. Ešte mätúcejší je objav, že ich dátum narodenia a krvná skupina sa zhodujú. Pre Mauru, ktorá vyrástla ako jediné dieťa v dome adoptívnych rodičov, existuje iba jedno vysvetlenie. A keď testy DNA potvrdia jej podozrenie, z bizarného vyšetrovania vraždy sa stáva znepokojujúca exkurzia do minulosti plnej zvrátených vášní a temných tajomstiev. Najznepokojujúcejšia je však obava, že človek, ktorý Maure zrejme daroval život, môže jej ho aj vziať.