To mlieko má horúčku - Šikulová, Veronika, 1967- (Slovart, 2006)
Rad drobných príbehov zo života detí, videných z ich detského pohľadu. Autorka sa pohybuje v rozmedzí jednej väčšej rodiny, kde sú bratanci, sesternice, babička a pochopiteľne ich mamy a otcovia. Jej rodina je v dnešnom chaotickom svete vzájomných vzťahov závideniahodne normálna, až tak, že deti si ju vlastne ani veľmi nevšímajú a pokladajú ju za čosi celkom samozrejmé. Šikulová hovorí o detských príhodách a celom detskom svete s krehkosťou, aká tejto téme patrí, no predovšetkým s úplnou prirodzenosťou, a tak drobné príbehy Dorotky, Jurka, Vecanka a ich kamarátov čitateľa potešia, pobavia láskavým a bystrým slovom. Knihu ilustrovala Saša Švolíková.